Spring naar de inhoud

8 manieren om melk op te schuimen

Melk opschuimen

1 – Schudden in een pot

De eerste methode is supereenvoudig. Doe je opgewarmde melk in een kan, schroef het deksel stevig vast en schud weg! Opmerking: als je melk behoorlijk warm is, kun je de kan het beste met een theedoek vasthouden, zodat je je vingers niet verbrandt.
Deze methode zorgt voor schuim met grote bellen. Het is niet het beste als je van plan bent om latte art te schenken, maar het werkt in een mum van tijd

2 – Met de hand kloppen

Verwarm je melk en klop deze krachtig met de hand. Ik vind dat een heen-en-weer beweging gemakkelijker is dan een cirkelvormige.
Het schuim dat met deze methode wordt gemaakt, is van iets betere kwaliteit dan de potmethode.

Met de hand kloppen

3 – Elektrische mixer

Verwarm melk. Klop de melk met een handmixer totdat deze de gewenste schuimigheid heeft bereikt.
Deze methode zorgt voor iets beter schuim dan alleen met de hand kloppen.

4 – Opschuimpijp

Verwarm je melk. Dompel je opschuimpijpje onder in de melk en zet aan. Klop, maak een mooie krul melk, tot het naar wens is opgeschuimd.
Dit zorgt voor heel mooi schuim, en je kunt je toverstokje ook voor andere doeleinden gebruiken: kleine hoeveelheden room voor cacao kloppen, kleine hoeveelheden vloeibare ingrediënten kloppen, etc. Het is ook erg compact, dus het neemt niet veel ruimte in je kasten.
U kunt deze op batterijen werkende opschuimstokjes online kopen, bij supermarkten, IKEA enz.

Opschuimpijp

5 – Blender

Giet je warme melk in een blender en mix op gemiddelde snelheid tot schuimig. Zorg ervoor dat u het deksel van uw blender afdekt met een theedoek – u wilt niet dat hete melk door uw keuken vliegt!
Het schuim is bij deze methode redelijk goed: de belletjes zijn vrij klein en uniform.

6 – Staafmixer

Verwarm je melk in een grote, diepe pan. Plaats je staafmixer in de melk en zorg ervoor dat de messen ondergedompeld zijn. Zet de blender op laag en mix tot schuimig.
Deze methode zorgt voor lekker schuim, maar ik kan het niet echt aanbevelen omdat het erg rommelig is! De blender heeft de neiging de melk overal uit te spugen, en als het bakje waarin je je melk mixt niet diep genoeg is, zal het overal overlopen (ik spreek uit ervaring). Als je besluit om deze methode te gebruiken, zorg er dan voor dat je een hele diepe pot gebruikt!

Staafmixer

7 – Pompopschuimer

U kunt een speciale opschuimer in pompstijl kopen. Het maakt heerlijk romig schuim.
Verwarm melk en giet in de pompopschuimer. Zorg ervoor dat je hem niet te vol vult, want de melk zet uit als je hem opschuimt. Pomp de hendel ongeveer 10-15 seconden krachtig op en neer. Misschien wilt u een hete pad gebruiken, omdat u het deksel van de opschuimer naar beneden moet houden en de melk het behoorlijk heet maakt.
Laat de melk 1 minuut rusten alvorens te schenken.

8 – Franse pers

U kunt eigenlijk een Franse pers gebruiken, net als de speciale pompopschuimer. Dit was een methode waar mijn zwager me over vertelde.
Verwarm je melk boven het fornuis. Giet in uw Franse pers en pomp krachtig op en neer, terwijl u het deksel met uw andere hand naar beneden houdt, gedurende 10 seconden. Nogmaals, vul de pers niet te vol, want de melk zet uit bij het opschuimen. En wees voorzichtig met morsen!
Laat de melk 1 minuut rusten alvorens te schenken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *