Spring naar de inhoud

Wat is en hoe een melkopschuimer te gebruiken

Melkopschuimer

Wat is een melkopschuimer?

Elk apparaat dat wordt gebruikt om melk te beluchten om schuim te creëren om de textuur en smaak van speciale koffiedranken te verbeteren. Melkopschuimers zijn er in verschillende vormen, maten en stijlen.
Hoe melk op te schuimen met een handopschuimer?

• Beslis of u warme of koude melk wilt gebruiken. Als het warm is, is de ‘sweet spot’ qua temperatuur tussen de 150 en 155 graden (Fahrenheit).
• Zodra de melk de gewenste temperatuur heeft, voegt u deze toe aan de opschuimkan. Vul de kan tot niet meer dan een derde.
• Plaats het deksel op de kan en zorg ervoor dat deze goed is afgesloten, en geef de zuiger vervolgens een paar teststoten om er zeker van te zijn dat er geen melk uitkomt.
• Ervan uitgaande dat uw eerste test succesvol is, begint u de zuiger krachtig te pompen.
• Na ongeveer tien seconden zul je de druk gaan voelen veranderen. U zult merken dat het iets moeilijker is om de zuiger verder in te drukken. Dat is een teken dat het werkt!
• De exacte duur zal variëren, maar reken erop dat u deze beweging minimaal 25-30 seconden herhaalt. Hoe meer je erin stort en hoe meer kracht je gebruikt, hoe meer luchtig je melk zal zijn.
• Controleer regelmatig uw vorderingen. Als u tevreden bent met uw resultaten, verwijdert u het deksel en de zuiger en tikt u op de garde om overtollig schuim te verwijderen, zodat het terug in de kan valt.

melkopschuimer
• Draai de kan voorzichtig in een cirkelvormige beweging en / of tik op de bodem om de melk voor gebruik een beetje te laten bezinken.
• Zodra het schuim is neergedaald, giet u de opgeschuimde melk voorzichtig in een andere kom en zet u deze ongeveer dertig seconden in de magnetron (de exacte tijd verschilt van magnetron tot magnetron). BELANGRIJK! Laat de melk niet koken!
• Gebruik een lepel om de klodders van deze room te verwijderen en plaats deze bovenop de koffiedrank die u tijdens dit proces hebt bereid.

Verschillende soorten melkopschuimers

Zoals gezegd, kunnen melkopschuimers in verschillende soorten en maten worden geleverd. De belangrijkste om op te letten zijn:
Handmatige opschuimers (bestaande uit een opschuimkan, een verzegeld deksel en een zuiger die u met de hand bedient)
• Handopschuimers (kleine elektrische gardes gebruikt voor opschuimen)
• Frothers ingebouwd in espressomachines (deze vallen over het algemeen in twee categorieën: automatische frothers en stoompijpjes)

een melkopschuimer

Wat is een automatische opschuimer?

In het bovenstaande gedeelte noemden we melkopschuimtechnologieën die in veel espressomachines zijn ingebouwd. Deze zijn er in twee basisvarianten: Steam Wands en Auto frothers.
Het snelle antwoord is dat een automatische opschuimer een technologie is die melkschuim levert met weinig tot geen input van de gebruiker. Maar dat antwoord doet de automatische opschuimer niet echt eer aan, dus laten we het wat gedetailleerder bekijken.
In grote lijnen hebben autoflowers twee basisverschijnselen: “zelfstandige eenheden”, of wat we graag “aanhangseleenheden” noemen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *